Wielerronde

18 juni, 2024

Details programma

18 juni, 2024

Omschrijving

Sinoan de Ronde van Harkema

Na 5 jaar afwezigheid keert de Ronde van Harkema terug op de wielerkalender

De Feestweek van Harkema pakt de organisatie na vijf jaar afwezigheid op om de roemruchte Ronde van Harkema weer te organiseren. Voor de wielersport in Noord-Nederland zeer belangrijk na het wegvallen van een aantal wedstrijden. Daarnaast heeft de organisatie de samenwerking opgestart met de Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier. Na Bedum is Harkema de tweede etappe in de reeks. De andere etappes worden verreden in De Westereen, Peize en De Wilp.

Harkema is niet onbekend met een meerdaagse. Zo hadden we jaren de Pompeblêd driedaagse in de Wâlden met etappes in Drachtstercompagnie, Gerkesklooster/Stroobos en Harkema. Later werd dit een tweedaagse met Gerkesklooster/Stroobos.

Als we de archieven van Piet Aardema in duiken komen we een prachtige erelijst tegen met renners van naam die ooit in Harkema op de hoogste trede stonden. De eerste koers werd in 1959 in Harkema verreden met Henk Hiddinga als winnaar. Later wonnen onder meer de Leeuw van Dokkum Piet Hoekstra, Eddy Schurer, Wiebren Veenstra, Wietse Veenstra, Wopke Veenstra, Karsten Kroon, Sierd Steigenga, Germ van den Burg, Wim Stroetinga en Frank Wierstra in Harkema.

In het voorprogramma is er voor de kinderen een Ready2Race Dikke Banden Race. De deelname is gratis. Iedereen van 2 tot en met 12 jaar kan deelnemen. De categorie 2 tot en met 4 jaar nemen deel op een eigen loopfiets.

De overige categorieën zijn 5 & 6 jaar, 7 & 8 jaar, 9 & 10 jaar en de laatste categorie die kan deelnemen is de jeugd van 11 & 12 jaar. Meedoen kan op de normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets met een bandbreedte van minimaal 28 millimeter. Racefietsen en fietsen met racesturen zijn niet toegestaan. De fiets moet voorzien zijn van goede remmen.

Naast de Ready2Race Dikke Banden Race is er ook een Funklasse wedstrijd voor volwassenen. Deze wedstrijd is bedoeld voor diegene die graag een keer wil ervaren wat het is om een wedstrijd te rijden. In deze wedstrijd rijden mannen en vrouwen door elkaar en is echt voor de fun!

De start / finish is terug op de Kriken nabij het feestterrein van Sinoan. Op het feestterrein is ook de permanance gesitueerd. De huldigingen na de wedstrijd zijn ook op het feestterrein. 

pastedGraphic.png

Het spoorboekje van Sinoan De Ronde van Harkema

17.45 uur Dikke Banden Race

Opgave kan via onderstaande link of ter plekke tot een kwartier voor de wedstrijd. De kinderen ontvangen een shirt die ze mogen houden en een helm om te gebruiken. 

https://ready2race.teamvismaleaseabike.nl/wedstrijden/3125667-dikke-banden-race-wielerronde-harkema-2e-etappe-noordenveld-westerkwartier/3125664-18-06-2024-dikke-banden-race-wielerronde-harkema-2e-etappe-noordenveld-westerkwartier/

In verband met de veiligheid is een fietshelm verplicht!

18.45 uur Funklasse
Voor deze wielerwedstrijd is een dagstartlicentie nodig. Via deze link kun je deze dagstartlicentie aanvragen.

https://kenniscentrum.knwu.nl/licenties1/dag-startlicentie-en-dag-lidmaatschap

In verband met de veiligheid is een fietshelm verplicht!

19.45 uur Elite / beloften / Amateur / Prof B (M)
Tweede etappe Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier

Feest yn ‘e Harkema!

Jaring Kloetstra Fysiotherapie

De Boer Dental

Secuur Timmerwerken Harkema

Office Support Friesland

Nijboer Uitvaartzorg Drogeham

Paviljoen de Leyen